Til minne om Tom Strand

Den 16.juni døde Tom Strand, mangeårig spiller, trener og en med lang og tro tjeneste for klubben vår. Tidligere spiller og trenerkollega Helge Sandlie har laget et minneord om sin gamle kollega.

Tom Ove Strand ble bisatt sist torsdag i en fullsatt Raufoss Kirke. Han ble 64 år gammel .

Gjennom fotballen har han gjort seg bemerket i over fem tiår både som spiller og trener.

Han kom til Raufoss fra GjøvikLyn og var sentral i «storhetstida» med spill på øverste nivå i Norge da Raufoss var oppe i det gode selskap i 1973 og 1974.

Han spilte også de legendariske kvartfinalene mot Moss i NM i 1977 (3 kamper) som for øvrig må være Norges lengste kvartfinale gjennom tidene (6 timer). Det måtte 3 kamper og ekstraomganger til i hver kamp for å kåre en vinner. Som kjent vant Raufoss den tredje kampen på nøytral bane på Ullevaal og gikk til semifinalen.

Det Tom huskes best for i disse kampene er et fantastisk mål på Ullevaal i den tredje kampen, det

kraftfulle langskuddet fra 45 m smalt i nota bak Mossekeeperen.

 

Etter sin aktive karriere som spiller viet han sitt videre fotballiv som trener og spillerutvikler.

Han har vært i trenerteam i Raufoss både i A-lagssammenheng og for yngres. Indre Østland Fotballkrets har dratt nytte av ham over mange år på trenersiden. Tom likte å jobbe med yngre talenter.

I tillegg til å spille for GjøvikLyn og Raufoss har han også spilt for Skeid (1979) og han har hatt treneransvar i klubber som Redalen, Einastrand og Fagernes.

Som unggutt var han en meget habil turner og skihopper, allsidig innenfor mange idretter var Toms varemerke som ung. Han var ytterst treningsvillig og var en perfeksjonist når det gjaldt detaljer rundt trening og det å bli bedre.

Hjemme hos seg selv hadde han treningsrom som gjorde han til den  fotballspilleren han var.

Sønnen Pål har også mange treningstimer hjemme i kjelleren , begge to var kjent for å ha enorme krefter på fotballbanen. Grunnlaget ble altså lagt hjemme i eget hus.

Som kjent har Tom slitt med sykdom de siste årene.

16.april 2013 lå jeg sammen med Tom på Gjøvik Sykehus på rom 321. Begge to lå og ventet på en operasjon, Tom var rolig som alltid, mye ble ikke sagt, men vi hadde en fin tid sammen. Vi fikk mimret litt om gamle dager, tida vi spilte sammen på A-laget, trenerjobber både i Raufoss og andre klubber som vi begge hadde.

Tom etterlater seg en fin familie med Pål og hans jenter på Raufoss.

Pål holdt en gripende minnetale over sin far i Raufoss Kirke på torsdag der han fremhevet hvor mye hans far har betydd for ham. Pål sine fire småjenter hadde dekorert kisten med fine tegninger til minne om sin bestefar og på vei ut av kirken stod fotballjentene til Pål (Raufoss A-lag Damer) æresvakter.

Etter seremonien var mange av oss tilstede på Toten Hotell. Her var familie og venner inkludert mange gamle fotballvenner samlet til et fint minnesamvær.

Jeg vil takke Tom for mange gode minner, både på og utenfor fotballbanen.

Helge Sandlie

 

 

 

Generalsponsor

Gull-lauget

Kamper

Takk til våre støttespillere

Kjøp supporterutstyr

Kjøp toalettpapir og støtt klubben!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift