Før kampen: Rosenborg 2

Gutta tar i mot RBK2 i hallen lørdag. Da møtes to lag, som begge trenger poeng, til dyst. Det er topp mot bunn.

Raufoss-gutta har hatt en noe trå høst og har havnet bak både Levanger og Elverum i kampen om opprykk. Likevel ser det ut til at spenningen skal leve helt til siste slutt. Når to serierunder gjenstår har Raufoss og Byåsen begge 47 poeng. Elverum har 48 og Levanger har alt i sine egne hender med 50 poeng.

Hva gjelder opprykk er det med andre ord ingen bønn for Espen Haug og hans mannskap: De to siste kampene må vinnes. Det blir ikke lett, men vi vet alle hva gultrøyene har inne av egenskaper. Den første av de to siste kampene er det Rosenborg 2 som kommer på besøk. De har slitt denne sesongen og vil med poengtap på Raufoss rykke ned til 3. divisjon. Det er derfor trolig et sterkt lag som kommer fra Trondheim lørdag formiddag.

Raufoss og Rosenborg 2 har naturligvis møtt hverandre tidligere i år. Det ble en "rysare" av en fotballkamp, hvor Markus Rolandsen ble matchvinner med en overtidsscoring. Alexander Sørloth hadde sendt trønderne i føringen, mens Oliver Berg hadde utlignet. Så dukket den nå skadde midtstopperen opp og ordnet 2-1-seier.

Formkurver

Rosenborg 2 ligger nest sist i ligaen. Opp fra 13.-plassen skiller seks poeng til Moldes 2.-lag, som innehar den siste trygge plassen før de to siste serierundene. Om moldenserne tar poeng lørdag, vil Rosenborg 2 rykke ned uansett utfall mot Raufoss. Og grunnen til den svake tabellposisjonen er naturlig nok uteblitte prestasjoner. Seks tap, ett uavgjortresultat og tre seirer er fasiten på de ti siste kampene for trønderne.

Det er absolutt ikke noe svakt lag Raufoss skal bryne seg på. Likevel må det nevnes at gutta er meget gode hjemme. Kun Levanger har reist fra Raufoss med tre poeng denne sesongen. Raufoss er avdelingens nest beste hjemmelag. Samtidig har resultatene latt vente på seg for RBK2 borte i år. To seirer, tre uavgjort og sju tap har hvittrøyene borte. Forrige bortekamp endte i 0-2 på Sveum mot Brumunddal.

Raufoss har ikke tapt på de to siste kampene. 2-1-seier over Træff hjemme og 2-2-resultat mot Molde 2 sist helg ligger friskt i minne.

Troppene

Det er, som vi alltid sier, ikke greit å vite hva slags mannskap Rosenborg 2 kommer med til Raufoss lørdag. Rosenborg er medaljekampen i eliteserien og spiller hjemme mot Vålerenga søndag kveld. Dette vil naturligvis prege uttaket, men i hvor stor grad er ikke undertegnede kjent med.

For Raufoss er status den samme som den har vært en stund: Lars Johan Kollshaugen er tilbake for fullt, mens Markus Rolandsen nærmer seg med stormskritt. RBK2-kampen kommer litt for tidlig for midtstopperen. Det ferske før RBK2-kampen er at Rocky Lekaj, avdelingens toppscorer, er suspendert etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen.

Vi vil benytte anledningen til å minne om flere ting som finner sted i hallen lørdag. Rett etter kampen vil det bli trekning av billotteriet. Det vil også bli kåret en "Supporternes Spiller 2014", som dere supportere har stemt fram. Helt fram til lørdag er det mulig å stemme. Det gjør du HER.

Det er også viktig for oss å minne om at kvinnelaget spiller kvalifiseringskamp til 1. divisjon 16.30 mot Hardhaus. Les mer om det oppgjøret her.

Velkommen til fotballfest i Storhallen lørdag, med første avspark 13.00!

Generalsponsor

Gull-lauget

Kamper

Takk til våre støttespillere

Kjøp supporterutstyr

Kjøp toalettpapir og støtt klubben!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift