Før kampen: Byåsen

Det er duket for en ny helg på reise for gutta. Også denne uka er det en toppkamp. Lørdag er vi gjester hos Byåsen i Trondheim.

Omtrent hver uke venter en ny "cupfinale" for Raufoss med tanke på fortsatt håp om opprykk til neste års 1. divisjon. Avdelingen i 2. divisjon har utviklet seg til å bli en vanvittig spennende avdeling, både i bunnen og i toppen. Raufoss er treer på tabellen, ett poeng bak Elverum, på målforskjell bak Levanger.

For Byåsens del var det mange som hadde avskrevet dem med tap mot Gjøvik-Lyn og Brumunddal. Men med forrige helgs 3-1-seier over Herd er laget likevel langt ifra avksrevet i opprykkskampen. Fra Byåsen skiller bare to poeng opp til Raufoss og Levanger. Det betyr at helgens kamp blir ulidelig spennende for begge lag - og de som følger med!

Slik ser tabelltoppen ut (bilde klippet fra AltOmFotball.no):

Innbyrdes

Sist Raufoss og Byåsen møttes - 14. juni på Raufoss - ble det litt av en kamp. Raufoss trakk det lengste strået og vant til slutt 5-4. Det var den første kampen mellom lagene på nesten 14 år. For forrige sesong lagene var i samme divisjon var 1. divisjon i 2001. Den gang stakk Raufoss av med begge seirene. I årene fram til 2001 var Byåsen regelmessig en konkurrent til Raufoss. Lagene har siden 1998 møttes ni ganger, da inkludert kampen i sommer.

Om Raufoss får med seg seks poeng totalt mot Byåsen denne sesongen vil tiden vise, men det er utvilsomt et godt stykke arbeid som skal til for å slå Byåsen i Trondheim.

Byåsen kommer til kampen mot Raufoss med bare ett tap på hjemmebane denne sesongen. Det kom mot Brumunddal for to helger siden (1-3). Totalt har laget seks seirer, to uavgjorte og to tap på sine siste ti kamper i 2. divisjon. For Raufoss' del er den tilsvarende statistikken akkurat den samme: seks seirer, to uavgjorte og to tap.

Status

For to av Raufoss' spillere vil lørdagens kamp bli ekstra spesiell. Steffen Hjelmtvedt vil, om han spiller mot Byåsen, få sin 100. kamp for Raufoss. På sine 99 kamper for klubben står han bokført med tre scoringer. Også Petter Senstad jubilerer. Kapteinen spiller mot Byåsen sin 400. kamp for klubben. Han har scoret 106 mål - ett av dem denne sesongen.

Hva gjelder skader er status omtrent den samme i Raufoss. Narongdet Solbakken var syk mot Levanger, men er tilbake. Samtidig meldes det at Femi Orenuga er noe usikker til lørdagens kamp. Anton Henningsson er suspendert etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Levanger. Aaron Jones, Lars Johan Kollshaugen, Markus Rolandsen og Alonso Sanchez Gonzalez er alle skadd.

Hos Byåsen virker det som om det meste er på stell. Redaksjonen har dessverre ikke noe inngående kjennskap til skadesituasjon. Vi kan derfor ikke si med sikkerhet hvem som stiller til kamp eller ikke for lørdagens hjemmelag.

Avspark på Byåsen er lørdag 16.00!

Generalsponsor

Gull-lauget

Kamper

Takk til våre støttespillere

Kjøp supporterutstyr

Kjøp toalettpapir og støtt klubben!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift